Hoe u uw dividendinkomen met 50% -100% kunt laten groeien

Zul jij Ook geloven dat er een recessie op komst is?

Merk op dat we niet zeggen wanneer. Misschien later 2023. Of 2024. Zeker 2025.

Wij zijn goede economen. Voorspellingen uitspreken zonder vaste tijdlijnen!

Op een gegeven moment tellen natuurlijk alle renteverhogingen op. De woningmarkt vertraagt ​​doordat hypotheken duurder worden. Commerciële verhuurders voelen de knel, want niemand huurt nog kantoorruimte!

Een voor een vertragen de industrieën. Uiteindelijk komt de langverwachte recessie.

Als tegendraadse beleggers we geven eigenlijk niet om economische gegevens. BBP. CPI. PPI. PMI.

Wat dan ook. Het is allemaal TMI.

We zijn uit op dividenden En groei, in deze volgorde. Vandaag lichten we vier aandelen uit die bereid zijn om beide te bieden. Zodat we kunnen profiteren zonder excuses!

Het geheim om op te geven plus prijs omhoog? Uitbetalingen die knallen. Deze “dividendmagneten” trekken hun aandelenkoersen omhoog achteloos van wat de bredere economie doet. Ze zijn recessiebestendig.

Microsoft (MSFT) is een geweldig voorbeeld. De techgigant heeft misschien geen eeuwenoud dividend zoals Procter & Gamble (PG) of Algemene molens (GIS). Maar vergeleken met de meeste andere technologienamen is de 17-jarige uitbetaling praktisch oud.

De Grote Recessie sloeg toe kort nadat Microsoft in 2006 zijn eerste dividend had uitgekeerd. Op weg naar het einde van de financiële crisis begon Microsoft agressief te worden met de uitbetaling ervan – en de aandeelhouders genoten niet alleen een verdubbeling van het dividend in de komende vijf jaar, maar ook een bijna verdubbeling van de aandelen!

Deze gesynchroniseerde dans tussen dividendgroei en koersgroei noem ik graag de “dividendmagneet.” En het bestaat uit drie “tanden” die beleggen in dividendgroei in de loop van de tijd zo succesvol maken:

  1. Groeiende uitbetalingen = groeiende opbrengsten: Als ik dit jaar een aandeel koop, verbetert mijn rendement op mijn oorspronkelijke kostenbasis elke keer dat dat aandeel zijn dividend verhoogt. Bijvoorbeeld: als ik koop voor $ 100 en een dividend van $ 1, levert mijn aandeel 1% op. Maar als het zijn dividend verdubbelt tot $ 2, verdubbelt het rendement op mijn aandeel ook, tot 2%. Gegeven voldoende tijd en dividendgroei, kunnen zelfs bescheiden dividenden ontploffen in hoge enkelcijferige of zelfs dubbelcijferige uitbetalingen!
  2. Groeiende uitbetalingen verslaan inflatie: Inflatie tast de waarde van de dollar aan. Stel dat de inflatie een jaar lang 4% bedraagt, maar dat uw dividend gelijk blijft. Dat betekent dat uw dividend effectief met 4% in een jaar tijd is gekrompen! En hoewel de inflatie misschien vertraagt, willen we er toch zeker van zijn dat we het ver voor zijn!
  3. Groeiende uitbetalingen trekken aandelenkoersen hoger: In zeldzame gevallen zullen falende bedrijven hun dividend verhogen, maar meestal gaat het om symbolische verhogingen die wijzen op weinig financiële flexibiliteit. Maar grote sprongen in het dividend zijn een verklaring – en die verklaring is “onze winsten groeien zo snel, we kunnen het ons veroorloven om veel meer geld met u te delen!” Als andere investeerders dat zien, willen ze die winsten, dus kopen ze aandelen, waardoor uw aandeel hoger wordt.

Dus als we groeiende aandelen willen, willen we beginnen met te kijken naar groeiende dividenden. En vandaag laat ik u een handvol bedrijven zien die een razendsnelle dividendgroei hebben gerealiseerd, bijvoorbeeld tussen 50% en 100%, en die meestal dividendverhogingen aankondigen in het derde kwartaal, dat we net zijn ingegaan.

Host Hotels & Resorts (HST)

Dividendrendement: 3,6%

Wandeltocht 2022: 100%

Verwachte Q3 dividendaankondiging: Begin augustus

Host Hotels & Resorts (HST) is niet, zoals de naam al doet vermoeden, een hotelier zoals Hilton (HLT) of Marriott (MAR). In plaats daarvan is het een vastgoedbevak (REIT) die gespecialiseerd is in hotelvastgoed.

Specifiek bestaat de vastgoedportefeuille van Host momenteel uit 77 hotels, die bijna 42.000 kamers vertegenwoordigen, in 20 topmarkten in de VS. En die hotels bevatten ook eigendommen van Hilton en Marriott Hyatt (H) en andere hotelketens.

Het COVID-verhaal van de gastheer is vrijwel hetzelfde als dat van andere hotel-REIT’s: aandelen stortten in toen de pandemie het reizen tijdelijk wegvaagde, en brulden weer tot leven toen de opgekropte vraag naar reizen losbarstte. Vanaf dat moment hebben beleggers hun hoofd gekrabd over wat er om de volgende hoek te wachten staat: betere REIT’s, zoals Host, zijn alleen maar gestagneerd, terwijl REIT’s van mindere kwaliteit veel van hun post-COVID-herstelwinsten hebben weggebloed.

De dividendgroei van Host in de afgelopen paar jaar is explosief geweest, maar met een groot, dik sterretje eraan. De uitbetaling van HST heeft vervijfvoudigd, van 3 cent per aandeel in 2022 naar 15 cent nu. Dat volgde echter op een opschorting van het dividend van 20 cent in 2020, midden in COVID – de winst in het dividend sindsdien heeft Host gewoon geprobeerd zichzelf weer op de rails te krijgen.

Daar zit hoop in. De REIT lijkt bewust op weg te gaan naar het oude dividendtotaal, met vier verhogingen in twee jaar tijd. Om zijn pre-COVID-dividendniveau te bereiken, zou het nog eens 5 cent per aandeel moeten toevoegen – nog eens 33% ten opzichte van het huidige niveau. Dat kon zonder veel moeite. Host verwacht aangepaste fondsen uit operaties (AFFO) van $ 1,89 per aandeel voor heel 2023, en een kwartaaldividend van 20 cent zou zich vertalen in een AFFO-dekkingsgraad van slechts 42%. Dus houd Host begin augustus in de gaten, wanneer het zijn volgende dividendaankondiging zal doen – de volgende kans om de uitbetaling te verhogen.

Trouwens, die uitbetalingsratio zou ook veel ruimte laten voor verdere dividendverhogingen, maar verwacht niet dat Host overdreven agressief wordt. HST is immers slechts een paar jaar verwijderd van een dividendopschorting. Onthoud ook: een paar jaar geleden merkte ik dat op Gastheer is afhankelijk van zakenreizen– en op kortere termijn kunnen zakenreizen en groepsreizen het moeilijk krijgen, aangezien bedrijfsleiders de economische situatie in Amerika nauwlettend volgen.

Ford (V)

Dividendrendement: 4,1%

Wandeltocht 2022: 50%

Verwachte Q3 dividendaankondiging: Eind juli

Over het recupereren van dividend gesproken, laten we eens kijken Ford (V).

Ford heeft weinig introductie nodig, maar laten we de basis even doornemen. De autofabrikant bestaat al meer dan een eeuw en zijn vlaggenschip pick-ups uit de F-serie zijn al ongeveer vier decennia Amerika’s best verkochte voertuig. Sterker nog, grotere voertuigen zoals vrachtwagens en SUV’s zijn Ford’s bread ‘n’ butter geworden – vorig jaar stopte het bedrijf met de meeste van zijn personenauto’s, zoals de Fiesta en de Taurus. En zoals de meeste autofabrikanten, bouwt het zijn elektrische lijn uit. (Met succes, zou ik kunnen toevoegen. Twee van de top 10 bestverkochte EV’s van vorig jaar waren Fords.)

Toch is Ford niet zonder problemen geweest. De pandemie heeft ook grote schade aangericht aan de automobielsector en eiste (tijdelijk) de dividenden op van zowel Ford als rivaal General Motors (GM).

Het dividend is sindsdien teruggekeerd naar de pre-COVID 15 cent per aandeel, en Ford keerde in 2023 ook een speciaal dividend van 65 cent uit, hoewel dat werd gefinancierd door de meevaller van de verkoop van het grootste deel van zijn Riviaans (RIVN) inzet, dus dat is geen indicatie voor toekomstige uitbetalingsgroei.

Hogere inkomsten zouden een indicatie zijn, hoewel die voorlopig ook niet in de kaarten zitten. De winsten van Ford zullen dit en volgend jaar naar verwachting dalen, grotendeels door – u raadt het al – zorgen over een teruglopende vraag als gevolg van economische onzekerheid.

Zou Ford dieper in de eigen buidel kunnen tasten om het dividend te verhogen? Technisch misschien, maar slechts een beetje. Het betaalt al 75% van de huidige winst uit, en dat percentage zal alleen groeien als de inkomsten dalen zoals voorspeld.

Ik zal Ford eind juli nog steeds in de gaten houden, wanneer het waarschijnlijk een wijziging van zijn dividend zal aankondigen. Zelfs een symbolische verhoging zou wijzen op een prioritering van de uitbetaling – en mogelijk het optimisme van investeerders rond aandelen aanwakkeren.

Howmet Luchtvaart (HWM)

Dividendrendement: 0,33%

Wandeltocht 2022: 100%

Verwachte Q3 dividendaankondiging: Eind september

Howmet Luchtvaart (HWM) maakt geavanceerde technische producten voor de lucht- en ruimtevaart- en transportindustrie. Het produceert zaken als componenten voor vliegtuigmotoren en industriële gasturbines, bevestigingssystemen voor de ruimtevaart, gesmede wielen en meer.

En voordat je Howmet wegwuift over de deugd van zijn kleine opbrengst, overweeg dit: in 2010, Broadcom (AVGO) begon zijn dividendprogramma met 7 cent per aandeel – dat was destijds goed voor een rendement van 1,4% op een aandelenkoers van ongeveer $ 19,40. Fast-forward 13 jaar, en het bedrijf betaalt nu $ 4,60 per aandeel, wat uitkomt op een wilde 95% rendement aan aandeelhouders die sindsdien zijn blijven hangen.

Kortom, soms heeft een kleine opbrengst alleen tijd nodig.

Terug in 2016, Alcoa (AA) opgesplitst in twee bedrijven: Alcoa en Arconisch (ARNC). Vier jaar vooruitspoelen, en Arconic verzelfstandigde vervolgens zijn divisie voor gerolde producten, die het huidige Arconic werd. Wat overbleef was Howmet Aerospace. In 2021 hervatte het bedrijf de dividendbetalingen tegen 2 cent per aandeel en kondigde vervolgens aan dat het de uitbetaling in september 2022 zou verdubbelen tot 4 cent.

Er is goede reden om te denken dat verdere dividendgroei in het verschiet ligt. Commerciële en defensielucht- en ruimtevaart zijn twee krachtige bronnen van potentiële toekomstige groei, en schattingen weerspiegelen het volgende: HWM zal naar verwachting de winst volgend jaar met 21% laten groeien en de komende vijf jaar met 17% per jaar. De meeste problemen met de toeleveringsketen bevinden zich in het achteraanzicht. Schulden worden afbetaald. En het keert momenteel slechts 10% van zijn winst uit als dividend. Dat zijn veel redenen om Howmet aan uw horizon te houden.

Geopark (GPRK)

Dividendrendement: 5,3%

Wandeltocht 2022: 55%

Verwachte Q3 dividendaankondiging: Begin augustus

Geopark (GPRK) is een verhaal over dividendgroei dat volledig onder de radar is gevlogen.

GeoPark is een Latijns-Amerikaans olie- en gasexploratie- en productiebedrijf met activa in Brazilië, Colombia, Chili en Ecuador. De belangrijkste troef is het Llanos 34-blok – in zijn eigen woorden: “de grootste olie-ontdekking in meer dan 20 jaar in Colombia.” De brutoproductie is in minder dan tien jaar tijd omhooggeschoten van nul naar 75.000 vaten olie per dag (bopd).

Dividenden zijn in een veel kortere periode explosief gestegen, van 2,06 cent per aandeel in 2020 tot 13 cent vandaag – een wilde verbetering van 531% in slechts drie jaar, inclusief een stijging van 58% sinds 2022 (twee verhogingen: een stijging van 55% tot 12,7 cent per aandeel aangekondigd in augustus, en een kleine stijging tot 13 cent aangekondigd in maart).

Dus, waar kan het dividend vanaf hier naartoe gaan?

Net als een groeiend aantal E&P-bedrijven heeft GeoPark besloten om zijn uitbetalingen te koppelen aan zijn financiële resultaten, in plaats van een vast dividend vast te stellen en te hopen dat de olieprijzen dit voor altijd kunnen volhouden. In het geval van GPRK is het bedrijf van plan om tussen de 40% en 50% van de vrije kasstroom na belastingen terug te geven aan de aandeelhouders (via dividenden En terugkopen).

Dat lijkt niet bevorderlijk voor verdere dividendverhogingen, aangezien ruwe olie al ongeveer een jaar op de schneid staat. Maar het is ingewikkeld. Na jaren van stagnerende productiegroei, legt GeoPark $ 200 miljoen tot $ 220 miljoen aan kapitaaluitgaven vast om zijn productiecapaciteiten nog verder uit te bouwen – een potentiële katalysator voor toekomstige groei van cash. Maar tussen dat en een aanzienlijke schuldaflossingskosten, is dat een aanzienlijk bedrag niet beschikbaar om het dividend op te krikken.

Tussen dat en de dalende oliekosten is het mogelijk dat GeoPark de groei van het dividend afremt, althans op korte termijn. We zullen waarschijnlijk op de een of andere manier begin augustus zien. Maar GPRK zou op de langere termijn nog steeds een aantrekkelijk groeiverhaal kunnen zijn – een verhaal dat momenteel wordt verhandeld tegen slechts 0,6x de omzet en iets meer dan 3x de winstschattingen.

Brett Owens is hoofdbeleggingsstrateeg voor Tegendraadse vooruitblik. Voor meer geweldige inkomensideeën, ontvang je gratis exemplaar van zijn laatste speciale rapport: Uw portefeuille met vervroegd pensioen: enorme dividenden – elke maand – voor altijd.

Openbaarmaking: geen